„Veče kulture“ na Pravnom fakultetu

Na Pravnom fakultetu, Odjelјenju van sjedišta u Bijelјini, 3. maja održano je takmičenje studenata u besjedništvu u okviru sedme „Večeri kulture“.

Takmičarski dio večeri, u kom su učestovali studenti iz Pala i Odjelјenja Bijelјina, obilјežile su besjede devet učesnika, a o tri najbolјe odlučivao je stručni žiri u sastavu dekan Pravnog fakulteta i predsjednik žirija prof. dr Radomir Lukić, prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr Goran Marković i profesorica sa Pedagoškog fakulteta u Bijelјini doc. dr Nina Milanović.

Osim nagrada žirija, publika je glasanjem dodijelila nagradu publike „Prof. dr Novica Vojinović“, nazvanu po utemelјitelјu Besjedničke sekcije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prvu nagradu u besjedništvu osvojila je Gorica Subotić „Čekajući ponedjelјak“, drugo mjesto osvojili su Dragan Faladžić „Dušmanovo carstvo“ i Milica Debelnogić „Da li je gotovo“, dok je treće mjesto i nagradu publike osvojio Jevto Kalajdžić „Tebi, savršenoj“.

Pokrovitelј „Večeri kulture“ bili su advokatska kancelarija „Stevanović“ iz Bijelјine, koja je najbolјim takmičarima dodijelila novčane nagrade i pružila mogućnost obavlјanja studentske prakse, advokat Dejan Bogdanović i advokatska kancelarija „Stojanović“ iz Bijelјine, te advokat Tatjana Tojić iz Bijelјine.

U revijalnom dijelu programa nastupile su  učenice Srednje muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijelјina – sopran Andriana Spasojević, i korepetitor Anđela Despotović,  koje su izvele „Ne poj krasavica“ od Rahmanjinova i Glukovo „O del mio dolce ardor“.

Učenica Gimnazije „Filip Višnjić“ iz Bijelјine Isidora Davidović recitovala je pjesmu Vaska Pope „Vrati mi moje krpice“.

Da studenti prava imaju i brojne umjetničke sklonosti pokazala je studentkinja Pravnog fakulteta Dragica Đokić, predstavivši svoje slike i umjetnički rad.

Svoje knjige „Čekamo vaskrsenje mrtvih“ i „Zar je jedna pesma žalna“ predstavio je Branko Stanković.

U publici su, i ove godine, bili dekani, profesori, zaposleni i studenti na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu čije je sjedište ili odjeljenje u Bijeljini, kao i brojni pravnici iz pravosuđa, advokature i drugih institucija u Bijelјini.