Na Ekonomskom fakultetu Brčko promovisane aktivnosti projekta EUNORS i EU info centra

Na Ekonomskom fakultetu Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana je promocija biblioteke EU info centra s cilјem da se studenti upoznaju sa naslovima koji će ovog mjeseca biti dostupni u prostorijama ovog centra u Brčkom, kao i da se dodatno informišu o samoj Evropskoj uniji.

Na promociji koja je organizovana 5. aprila, viši asistent na Ekonomskom fakultetu Brčko msr Snježana Zarić održala je i predavanje o savremenim ekonomskim integracijama u svijetu, značaju EU kao jedinstvenog tržišta i ekonomskoj povezanosti BiH i EU.

Održana je i promocija mreže i aktivnosti projekta Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS), čiji je jedan od članova konzorcijuma i Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Članovi Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, osim Univerziteta u Istočnom Sarajevu, su  Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Banjoj Luci i Inovacioni centar Banja Luka. Posmatrači aktivnosti EUNORS-a su Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, Ministarstvo finansija i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, dok je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća koordinator projekta.