Međunarodna sedmica studenata u Temišvaru

Ambasada Rumunije u BiH obavijestila je da će se obilјežavanje 25. godišnjice Međunarodne sedmice studenata u Temišvaru, evropskoj prestolnici kulture 2021. godine, održati  u periodu od 23. jula do 2. avgusta ove godine.

Međunarodna sedmica studenata u Temišvaru je međunarodni studentski festival koji omogućava studentima širom svijeta da uče, putuju, i postanu aktivni mladi lјudi, ne samo u svojim zajednicama, nego i na međunarodnom nivou.

Festival će biti domaćin 20 radionica na teme od interesa za međunarodne studente kao što su univerzalni sistem obrazovanja, prva pomoć, recikliranje, vođenje zdravog života, pozitivizam, manipulacija medija, samoodbrana, nasilјe preko interneta, volontiranje, lјudska prava, manjine, predrasude, improvizacijsko pozorište, magija, ples, kreativno mišlјenje, rumunska tradicija, neverbalna komunikacija, grafički dizajn, te trening životnih vještina.

Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti putem zvanične internet stranice https://iswint.ro/ do 15. marta 2018. godine.