Sporazum o saradnji Filozofskog fakulteta UIS-a i Pedagoškog fakulteta u Vranju

Predstavnici Filozofskog fakulteta Pale Univerziteta u Istpčnom Sarajevu potpisali su Sporazum o saradnji sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta u Vranju Univerziteta u Nišu.

Delegacija Filozofskog fakulteta koju su činili dekan doc. dr Draga Mastilović i prodekan za nastavu doc. dr Vladimir Vladičić boravila je u dvodnevnoj posjeti Vranju 9. i 10. decembra 2017. godine.

Prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji, Pedagoški fakultet iz Vranja predstavlјala je dekan prof. dr Sunčics Denić Mihailović.

Sporazum, između ostalog, predviđa rad na zajedničkim naučno-istraživačkim projektima, zajedničku organizaciju naučnih skupova, razmjenu izdanja, razmjenu nastavnika, saradnika i studenata i razne druge vidove saradnje.

Tokom posjete, delegaciju Filozofskog fakulteta srdačno je ugostio predsjednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković, a toplu dobrodošlicu  delegaciji Filozofskog fakulteta poželio je i episkop vranjski g. Pahomije tokom prijema i svečane večere u Eparhijskom domu.

Ljubazni domaćini omogućili su delegaciji Filozofskog fakulteta i posjetu manastiru Prohor Pčinjski, te obilazak spomen kosturnice na Zebrnjaku, koja je posvećena srpskim vojnicima poginulim u Kumanovskoj bici 1912. godine, kao i susret sa episkopom kumanovsko-pološkim SPC g. Joakimom u Kumanovu.