Dekan Filozofskog fakulteta Pale u posjeti Fakultetu istorije Moskovskog državnog univerziteta pod imenom V. M. Lomonosova

Dekan Filozofskog fakulteta Pale, prof. dr Draga Mastilović, 2. marta je posjetio Fakultet istorije na Moskovskom državnom univerzitetu pod imenom V. M. Lomonosova u Moskvi, gdje se susreo sa dekanom, akademikom Lavom Sergejevičem Belousovim, šefom Katedre za istoriju Južnih i Zapadnih Slovena, akademikom Genadijem Filipovičem Matvjevim i zamjenikom šefa Katedre za istoriju Južnih i Zapadnih Slovena, prof. dr Vladimirom Sergejvičem Putjatinom.

Prilikom susreta razgovano je o uspostavljanju saradnje između Filozofskog fakulteta Pale i Fakulteta istorije, razmatrane su mogućnosti razmjene studenata, organizovanja zajedničkih ljetnjih škola i dogovoreno je gostovanje profesora Filozofskog fakuleteta Pale kao predavača po pozivu na Fakultetu istorije Moskovskog državnog univerziteta.

Fakultet istorije Moskovskog državnog univerziteta je najstariji fakultet istorije u Ruskoj Federaciji koji je osnovan 1755. godine i predstavlja jednu od najvažnijih institucija u oblasti istorije ne samo u Ruskoj Federaciji, već i u svijetu.