Održana svečana akademija povodom jubileja – 30 godina Muzičke akademije

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu svečano obilježava jubilej 30 godina postojanja.

U Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo 10. juna održana je svečana akademija na kojoj su muzičke tačke izveli profesori i studenti, te Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje pod dirigentskom palicom profesora Rada Radovića.

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Republike Srpske Jelena Starčević istakla je da Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstavlja zaštitnika i pobornika očuvanja istorije, tradicije, kulture i umjetnosti naroda Republike Srpske, kako u BiH, tako i šire.

Starčevićeva je istakla da je Muzička akademija začetnik Univerziteta u Istočnom Sarajevu i jedna od najstarijih organizacionih jedinica u kojoj se već 30 godina razvija kulturni i umjetnički život grada i ove regije, te obrazuje kadara u oblasti umjetnosti.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje postižu profesori i studenti Muzičke akademije, te podsjetio da će Akademija ove godine preseliti u novu zgradu, gd‌je će profesori i studenti imati bolje uslove za rad.

Dekan Muzičke akademije prof. mr Maja Žuža istakla je da se Akademija razvila u respektabilnu visokoškolsku ustanovu, te ostvarila zapažene rezultate koji su joj omogućili ugled na domaćem i internacionalnom planu.

Profesor Sandra Ivanović, kojoj je uručena Povelja Muzičke akademije za izuzetan doprinos umjetničkom razvoju i afirmaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, navela je da je uloženo mnogo truda, posvećenosti i ljubavi svih zaposlenih na Akademiji da bi postali to što sada jesu.

Profesorica Ivanović izrazila je ponos zbog rezultata profesora i studenata koje su ostvarili na brojnim takmičenjima, kao i na to što je Muzička akademija organizator značajnih manifestacija.