Obilježen Dan i krsna slava Muzičke akademije

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisala 20 diplomiranih muzičara i 11 diplomiranih mastera muzičke umjetnosti, a na svečanosti je uručena i nagrada “Vojin Komadina” najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini.

U okviru obilježavanja jubileja – 30 godina Muzičke akademije, na svečanosti su uručena priznanja i profesorima Aakademije koji su dali veliki doprinos njenom razvoju.

Dekan Muzičke akademije prof. mr Maja Žuža izrazila je zadovoljstvo što će uskoro Akademija, njeni profesori i studenti dobiti nove prostorije i koncertnu dvoranu, za šta je zahvalila Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu, te gradu Istočnom Sarajevu.

“Od momenta preseljenja u novu zgradu studenti koji svakako postižu izvanredne rezultate na evropskom i svjetskom nivou imaće još bolje uslove za rad”, istakla je dekan Žuža, te najavila otvaranje trećeg ciklusa studija.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je da je Muzička akademija izuzetno važna za identitet srpskog naroda, kao i da predstavlja ukras Univerziteta, Istočog Sarajeva i Republike Srpske.

“Studenti Muzičke akademije najbolji su ambasadori Univerziteta. Gdje god su se pojavili na manifestacijama i takmičenjima ostvaruju najbolje rezultate, što su Vlada Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo prepoznali, tako da će Akademija u godini značajnog jubileja zajedno sa Rektoratom dobiti novu zgradu”, rekao je rektor Kulić.

Povodom obilježavanja krsne slave – Svete mučenice Teodosije Tirske, jutros je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog Svetu arhijerejsku liturgiju služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Svečanostima povodom obilježavanja jubileja Muzičke akademije prisustvovali su brojni prijatelji Akademije, zvanice iz kulturnog i javnog života, članovi porodica promovisanih studenata, dekani fakulteta.