Održana onlajn radionica o akreditaciji studijskih programa Univerziteta

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u utorak, 12. marta, održana je onlajn radionica na temu akreditacije studijskih programa Univerziteta.

Tematska radionica organizovana je sa cilјem pripreme studijskih programa članica Univerziteta za predstojeći proces akreditacije i pripreme prvih izvještaja o samovrednovanju i ocjeni kvaliteta u skladu sa novim standardima za akreditaciju, propisanih od strane Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske.

Tokom radionice, nove standarde za akreditaciju studijskih programa I i II ciklusa studija prezentovala je mr Duška Radmanović, pomoćnik direktora Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske.

O izmjenama u procesu samovrednovanja na Univerzitetu i pripremi samih izvještaja, govorili su prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalј i koordinator za osiguranje kvaliteta Jelena Gigović.

Radionici su prisustvovali članovi komisija za izradu izvještaja o samovrednovanju i ocjeni kvaliteta studijskih programa sa svih članica Univerziteta.