Posjeta sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost u Pokrajinskoj vladi prof. dr Zorana Miloševića

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić sa saradnicima danas je ugostio sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost u Pokrajinskoj vladi Autonomnoj pokrajini Vojvodine prof. dr Zorana Miloševića.

Na sastanku u Rektoratu razgovarano je o višegodišnjoj uspješnoj saradnji Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa naučnoistraživačkim institucijama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, prije svega sa Univerzitetom u Novom Sadu, ali i drugim institucijama, kao i o mogućnostima širenja saradnje u svim akademskim poljima sa akcentom na projekte iz oblasti istraživanja, nauke i razvoja.

Autonomna pokrajina Vojvodina već tradicionalno sarađuje sa Republikom Srpskom u oblasti nauke, te su dva javna univerziteta iz Republike Srpske i Univerzitet u Novom Sadu imali niz uspješno realizovanih zajedničkih projekata.

Na sastanku u Rektoratu je istaknuto da je planirano da u tekućoj godini potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti nauke po prvi put bude upriličeno u Istočnom Sarajevu, dok je prethodnih godina bilo organizovano u Novom Sadu.

Sastanku su prisustvovali prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalj, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Radislav Lale.