Obilježen Dan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje

Fakultet za proizvodnju i menadžment Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je obilježio krsnu slavu Prepodobnog Jovana Damaskina i Dan Fakulteta, te svečano promovisao 17 inženjera koji su diplomu stekli na ovom trebinjskom fakultetu, kao i 4 mastera industrijskog inženjerstva, a dodijeljena su i priznanja najzaslužnijima za razvoj ove visokoobrazovne ustanove.

Od naredne akademske godine na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju trebalo bi da bude otovoren novi smjer na osnovnim studijama, a najavljen je i treći ciklus studija.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je kako je Trebinje strateški važno za Republiku Srpsku, te i Fakultet za proizvodnju i menadžment ima posebno značajno mjesto na Univerzitetu.

„Pad broja studenata je čak i globalni problem sa kojim se moramo boriti. Raduje me da je Fakultet za proizvdnju i menadžment ove godine upisao više studenata nego prošle, nije značajan broj, ali svako povećanje u uslovima demografskih neprilika i migracija studenata na univerzitete u okruženju je uspjeh“, istakao je rektor Kulić.

Rektor je dodao da će rukovodstvo Univerziteta učiniti sve da ovaj fakultet od naredne akademske godine dobije novi studijski program na prvom ciklusu studija, kao i treći ciklus studija.

„U fazi je priprema elaborata, što je obimna i kompleksna procedura, a ako se budemo potrudili i imali dobru volju, nadamo se da će to biti sljedeće akademske godine“, zaključio je rektor Kulić.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje prof. dr Obrad Spaić rekao je da se radi na pokretanju dva nova studijska programa, na prvom i trećem ciklusu, kao i usklađivanje postojećih studijskih programa sa tržištem rada Trebinja i Hercegovine.

Obred lomljenja slavskog kolača obavio je vladika zahumsko- hercegovački i primorski Dimitrije, a među brojnim gostima bili su su i dekani drugih fakulteta Univerziteta iz Istočnog Sarajeva i gosti iz Mostara.