Posjeta ministra prosvjete Crne Gore Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić danas je u Rektoratu ugostio ministra prosvjete Crne Gore mr Miomira Vojinovića, sa saradnicima.

U srdačnom razgovoru, obostrano je ocijenjeno da je od velike važnosti jačanje akademskih veza između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i univerziteta iz Crne Gore.

Takođe, razgovarano je o načinima realizovanja saradnje u oblasti naučnih istraživanja, organizacije naučnih i stručnih skupova, kao i učešću u zajedničkim projektima.

Sastanku su prisustovali i generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i EU fondove u Ministarstvu prosvjete Crne Gore Goran Drobnjak, otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Bosni i Hercegovini Satka Hajdarpašić, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Srđan Lalić.