Raspisan Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblјa

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je  20. marta 2023. godine Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblјa za akademsku 2022/23. godinu, za šta je budžetom predviđeno 155.000 KM.

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata sa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske radi studiranja ili obavlјanja stručne studentske prakse u inostranstvu.

Putem konkursa sufinansira se i odlazak akademskog osoblјa sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske u inostranstvo radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u inostranstvu.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavlјanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Putem konkursa sufinansira se i dolazak akademskog osoblјa sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 19. aprila 2023. godine.