Održani Dani otvorenih vrata na Saobraćajnom fakultetu u Doboju

Univerzitet u Istočnom Sarajevu u petak, 10. marta,  organizovao je Dane otvorenih vrata na Saobraćajnom fakultetu u Doboju sa cilјem da se učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola iz opština i gradova regije Doboj predstave  mogućnosti upisa na 15 fakulteta i 2 akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Promociji Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovalo je oko 500 srednjoškolaca iz Doboja, Teslića, Bosanskog Broda, Šamca, Modriče, Dervente, Petrova i Tešnja od kojih će neko odabrati jedan od fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao visokoškolsku ustanovu na kojoj će steći svoje  buduće zanimanje.

Budućim studentima i gostima obratili su se prorektor za nastavu  Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Vladimir Vladičić, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju prof. dr Zoran Ćurguz i predsjednik Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta u Doboju Miroslav Đurić.

Voditelј i animator bio je glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković.

Nakon uvodnih izlaganja, srednjoškolci su obišli štandove na kojima su  putem promotivnog materijala i u razgovoru sa predstavnicima fakulteta upoznali  svih 49 studijskih programa na kojima se vrši upis na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.