Delegacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu posjetila Univerzitet u Beogradu

Delegacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predvođena rektorom prof. dr Milanom Kulićem, danas je posjetila Univerzitet u Beogradu.

Na sastanku održanom u Rektoratu Univerziteta u Beogradu delegaciju našeg univerziteta ugostio je rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je intenziviranje saradnje dvije visokoobrazovne institucije, kao i razmjena informacija koje će doprinijeti poboljšanju naučne i kulturne saradnje.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim pravcima buduće saradnje na polju naučnoistraživačkog rada, razmjeni studenata i akademskog osoblja, te zajedničkom učešću na međunarodnim projektima.

Delegaciju Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstavljali su prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. mr Sandra Ivanović.