Sastanak predstavnika centara za podršku studentima s invaliditetom/hendikepom iz regiona – 8. jun 2022.

Centar za podršku studentima sa invaliditetom Univerziteta u Banjoj Luci, 08.06.2022. godine je realizovao sastanak uživo sa predstavnicima ureda/centara za podršku studentima (sa invaliditetom/hendikepom) iz regiona na kojem su učestvovali predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Novom Sadu, Udruženja „Duga“ Sarajevo i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prof. dr Biljana Sladoje Bošnjak uzela je uživo učešće na sastanku dok se Jovana Ćorić uključila preko ZOOM aplikacije.

Tema sastanka bila je vršnjačka podrška gdje je akcenat stavljen na obuku studentske populacije, koja uz studiranje i kontinuirani aktivizam može da doprinese poboljšanju uslova studiranja.

U drugom dijelu sastanka razmatrane su procedure potpisivanja povelje/memoranduma/sporazuma  o razumijevanju. Utvrđene su pojedinosti oko načina potpisivanja, slanja dokumentacije, te su otklonjene jezičke nedoumice.

Zaključeno je da se sporazum napravi na jezicima koji se koriste na svim univerzitetima/sveučilištima u Bosni i Hercegovini i Srbiji (B/S/H/ i ekavica).