Potpisan Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije objekta za potrebe Rektorata i Muzičke akademije

U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije objekta za potrebe Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Muzičke akademije Istočno Sarajevo.

Ugovor su potpisali rektor prof. dr Milan Kulić, u ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu u svojstvu investitora i g. Zoran Popić u ime Grupe ponuđača koju zastupa privredni subjekt „Građenje“ d.o.o. Pale u svojstvu izvođača radova.

Rektor Kulić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora, ističući da je ovo poseban i svečan dan, ne samo za studente i zaposlene na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, nego i za cijelu regiju i Republiku Srpsku jer Univerzitet predstavlja instituciju od nacionalnog značaja.

“Nadam se da ćemo u predviđenom roku, a to je 10 mjeseci od uvođenja u radove, završiti ovaj dio građevinskih radova i početi se baviti opremanjem zgrade Rektorata i da uselimo u novu zgradu”, rekao je rektor Kulić, izrazivši očekivanje da će rekonstrukcijom biti stvoreni još bolji uslovi za razvoj i napredak Univerziteta.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je vrijednost rekonstrukcije buduće zgrade Rektorata Univerziteta i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu 9.348.776 KM, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

“Danas, nakon dvije godine i svih neophodnih procedura, kupovine zgrada, izrade projektne dokumentacije i komplikovanog zakona o javnim nabavkama, ipak smo uspjeli uz napor svih nas, a posebno Vlade Republike Srpske”, rekao je Ćosić i dodao da se ovom rekonstrukcijom završava ciklus ulaganja u visoko obrazovanje u Istočnom Sarajevu, za šta je izdvojeno više od 20 miliona KM.

On je istakao da se u Gradu Istočno Sarajevo grade zgradu studentskog doma, da počinje rekonstrukcija Rektorata, da se u Palama gradi zgrada Fakulteta sporta i fizičke kulture.

Procedura javne nabavke uspješno je okončana iako je trajala mjesec dana duže od predviđenog roka, a izvođač radova firma “Građenje” sa Pala očekuje da rekonstrukcija krene u narednih mjesec dana, rekao je direktor ove firme Zoran Popić.

U ovom projektu zajedno su učestvovali Rektorat Univerziteta, Grad Istočno Sarajevo i Opština Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik ove lokalne zajednice Jovan Katić naglasio je da je ova opština jedinstvena u regionu jer se u njoj u jednom trenutku grade zgrade obdaništa, osnovne škole, Rektorata, jedne visokoobrazovne ustanove i studentskog doma, na šta stanovnici Istočnog Novog Sarajeva trebaju biti ponosni.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Uroš Bjelica istakao je da je ovaj dan istorijski za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, kao i za mlade koji trebaju ostati u Srpskoj.

On je pohvalio rad gradske uprave i zahvalio Vladi i institucijama Republike Srpske na rješavanju gorućih studentskih problema.