U Istočnom Sarajevu održana centralna manifestacija promocije upisa na Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovali su danas centralnu manifestaciju promocije upisa u akademskoj 2022/2023. godini, na kojoj se oko 1.000 maturanata moglo informisati o nastavnom programu i prednostima koje nude petnaest fakulteta i dvije akademije.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić rekao je da je ovo prvi put da se organizuje jedna ovakva promocija uz podršku dvadesetak gradova i opština koje gravitiraju Univerzitetu.

Rektor Kulić je naglasio da je na Univerzitetu da studentima pruži adekvatno i kvalitetno znanje, te pozvao prisutne maturante da upišu neki od 48 studijskih programa našeg univerziteta.

„Kampanja upisa traje već četiri mjeseca i fakulteti su odvojeno vodili kampanju, obilazili sve škole u Republici Srpskoj koje gravitiraju našem univerzitetu, ali i u pograničnim opštinama Srbije i Crne Gore”, rekao je rektor Kulić na promociji održanoj u novoj sportskoj dvorani u Istočnom Novom Sarajevu.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stefan Slijepčević rekao da maturanti koji odluče da upišu neki od fakulteta Univerziteta neće pogriješiti jer nude modernizovane nastavne programe koji prate potrebe tržišta rada.

„Imamo dosta povoljnih mogućnosti koje nudimo, a glavne su vrhunski nastavni kadar i odlična infrastruktura. Po najznačajnijim međunarodnim rang listama Univerzitet u Istočnom Sarajevu svrstan je na prvo mjesto u BiH“, rekao je Slijepčević, napominjući da je novim Zakonom o visokom obrazovanju omogućeno besplatno školovanje na prva dva ciklusa za sve studente koji redovno upisuju godinu.

Na centralnoj promociji upisa studenata, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pozvao je maturante da ostanu u Republici Srpskoj i na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu steknu kvalitetno znanje sa kojim mogu biti konkurentni kako u našoj zemlji, tako i u bilo kom dijelu Evrope i svijeta.

Buduće studente pozdravio je i uspješni sportista Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, student drugog ciklusa studija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, poručivši da je on primjer kako se zahvaljujući znanju i vještinama stečenim na ovom univerzitetu može postići uspjeh na svjetskom nivou.