Stručni skup „Aktuelnosti u stomatologiji I i II“ na Medicinskom fakultetu Foča

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je stručni skup „Aktuelnosti u stomatologiji I i II“, koji je realizovan u onlajn formatu.

„Medicinski fakultet ima deceniju dugu tradiciju organizovanja međunarodnih simpozijuma iz stomatologije na godišnjem nivou, a unazad četiri godine i organizovanja međunarodnog kongresa. U želji da nastavimo da organizujemo kontinuirane edukacije u cilju razmjene znanja i prezentovanja najnovijih naučnih i stručnih istraživanja iz različitih oblasti stomatologije i velikog interesovanja učesnika za učešće na kontinuiranim edukacijama, a uzimajući u obzir specifične uslove koji vladaju uslijed pandemije izazvane virusom korona, ovaj stručni sastanak održan je on line formatu“ istakao je prof. dr Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta Foča.

„Ponosni smo da je kroz sve godine držan je visok nivo stručno-naučnih predavanja angažovanjem istaknutih stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Na stručnom sastanku ‘Aktuelnosti u stomatologiji I i II’ predavanja po pozivu imaju osam predavača sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Crnoj Gori. O važnosti ovih kontinuiranih edukacija govori i činjenica da je primljeno oko 500 prijava doktora stomatologije iz naše zemlje ali i regiona. Na ovaj način želimo da omogućimo kolegama praćenje najnovijih trendova i aktuelnosti iz različitih oblasti stomatologije“, rekao je prof. dr Nikola Stojanović, pomoćnik dekana za stomatologiju.

Predavanja po pozivu su dostupna učesnicima stručnog skupa na onlajn platformi Medicinskog fakulteta u periodu od 16. do 22.04.2021. godine.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je akreditovalo program stručnog skupa.