Profesori Univerziteta dobitnici prestižnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

U okviru svečanog programa  pod nazivom “Od Kapetan Miše do Nikole Tesle“, održanog 8. deembra u Banskom dvoru u Banjoj Luci, profesorima Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Nedelјki Ivković i prof. dr Darku Đogu dodijelјena su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za nesebičan doprinos razvoju društvenog stvaralaštva.

Svečani program pod pokrovitelјstvom privrednih komora Srbije i Republike Srpske organizovala je kompanija „Media Invent“ iz Novog Sada.

Među istaknutim dobitnicima ovog prestižnog priznanja su i predsjedni Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.  

Svečanosti je prisustvovao rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić.

Ugledno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” ustanovlјeno je 2000. godine, potpisivanjem ugovora Privredne komore Vojvodine, Univerziteta u Novom Sadu i Javnog servisa Radio-televizije Vojvodine.

Osnovni cilј priznanja je promocija preduzetničkog i društvenog stvaralaštva, a prije šest godina, zahvalјujući Privrednoj komori Republike Srpske i univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, “Kapetan Miša Anstasijević” se dodjelјuje i u Republici Srpskoj.