Od ponedjeljka redovna nastava na fakultetima u Srpskoj, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo

Nastava na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj će se, počev od 19.04.2021. godine, održavati na redovan ex-catedra način, odnosno u objektima navedenim u dozvoli za rad ustanove.

Ovu instrukciju je donijelo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske na osnovu današnjeg Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

U instrukciji se navodi da su visokoškolske ustanove dužne da prilikom održavanja nastave i organizovanja ispitnih rokova i drugih aktivnosti u vezi sa polaganjem ispita primijene sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

„Visokoškolske ustanove su dužne da obezbijede uslove za odvijanje nastave putem elektronskih sredstava komunikacije kako bi se, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, nastava odvijala neometano“, navedeno je u instrukciji Ministarstva.

Instrukcija o načinu održavanja nastavnog procesa

Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj