Počelo 15. po redu Takmičenje za najbolјu tehnološku inovaciju 2021.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije 15. godinu zaredom organizuje Takmičenje za najbolјu tehnološku inovaciju.

Svi zainteresovani inovatori koji imaju realizovanu inovaciju ili inovaciju pred realizacijom mogu da se prijave do 5. maja 2021. godine na internet stranici http://inovacija.org/.

Nagradi fond ovogodišnjeg takmičenja iznosi 30.000 KM. Pobjednik dobija 8.000 KM, drugo mjesto 6.000 KM, treće 5.000 KM, četvrto 4.000 KM, peto 3.000 KM i šestoplasiranoj ekipi pripada 2.000 KM.

Takođe, i ove godine najbolјi srednjoškolski i najbolјi studentski tim dobijaju po 1.000 KM.

Takmičenje za najbolјu tehnološku inovaciju predstavlјa rezultat je saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Partneri iz Republike Srpske su Inovacioni centar Banja Luka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Banjoj Luci I Univerzitet u Istočnom Sarajevu. 

Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu takmičenja http://inovacija.org/.