IN MEMORIAM Prof. dr Nenad Lalić

Danas je u 62. godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Nenad Lalić.

Rođen je 15. februara 1959. godine u Sarajevu.

Zvanje diplomiranog inženjera organizacionih nauka stekao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu 2001. godine. Na istom Fakultetu, 2003. godine, odbranio je master rad na temu „Organizovanje poslovanja preduzeća primenom metoda i modela grupnog odlučivanja“. Zvanje doktora 2007. godine stekao je na FON-u na temu „Razvoj metodologije podrške poslovnom pregovaranju i grupnom odlučivanju“.

Ostavio je upečatlјiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri. Veliki broj objavlјenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu.

Bio je redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, stalno zaposlen na Fakultetu poslovne ekonomije Bijelјina. Predavao je i na Pedagoškom fakultetu, Ekonomskom fakultetu Brčko, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Pale, a ranije i na Filozofskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Pale. Radio je i kao gostujući profesor na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Od 1979. godine bio je zaposlen i u Vazduhoplovnom zavodu „Orao“ a poslednja funkcija koju je obavlјao je funkcija izvršnog direktora za ekonomske poslove.

Za života je obavlјao i funkciju prorektora za lјudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, bio je poslanik u  Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine, odbornik u Skupštini grada Bijelјina, a obavlјao je i mnoge druge funkcije i poslove koji krase njegovu izuzetno bogatu biografiju.

Termin i detalјi vezani za komemoraciju i sahranu će biti naknadno objavlјeni.