Predsjednica Republike Srpske posjetila Akademiju likovnih umjetnosti i Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju

Predsjednica Republike Srpske gđa Željka Cvijanović posjetila je 12. oktobra organizacione jedinice Univerziteta u Istočnom Sarajevu Akademiju likovnih umjetnosti i Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju.

Predsjednica Cvijanović pohvalila je način organizovanja Fakulteta za proizvodnju i menadžment i Akademije likovnih umjetnosti i istakla da raduje činjenica da, osim dobre saradnje sa resornim ministarstvom, dobro sarađuju i sa lokalnim institucijama.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment prof. dr Dušan Jokanović rekao je da je predsjednica Republike Srpske dala punu podršku razvoju ove ustanove koja promoviše i saradnju sa ministarstvima u okviru integrisanog Univerziteta, ali i što jaču saradnju sa lokalnom zajednicom, čime postaje motor i stub razvoja.

Dekan Jokanović je zahvalio za donirana sredstva za ugradnju lifta za studente sa invaliditetom na Fakultetu za proizvodnju i menadžment.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti prof. mr Veselin Brković rekao je da je posjeta predsjednice Republike Srpske bila prilika da se potvrde primjeri dobre prakse i izuzetne saradnje Akademije likovnih umjetnosti i lokalne zajednice, kao i svih institucija Srpske.

Gradonačelnik Trebinja g. Mirko Ćurić zahvalio je predsjednici Cvijanović na posjeti Trebinju i fakultetima, te podsjetio da Grad daje podršku svim studentima koji upišu deficitarna zanimanja, kao i na praksu u prethodnom periodu da svaki student koji ima prosjek veći od 8,5 od grada dobija mogućnost odlaska na ekskurziju u evropske gradove.

Ovom prilikom, dekan Akademije likovnih umjetnosti prof. mr Veselin Brković poklonio je predsjednici Republike Srpske gđi Željki Cvijanović repliku naslovne strane knjige „Služabnik goraždanski“, koja je štmapana u Goraždu 1519. godine.