Podrška načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Muzičkoj akademiji

U dekanatu Muzičke akademije danas je održan radni sastanak načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo g. Ljubiše Ćosića i v.d. dekana Akademije mr Maje Žuža o aktivnostima u vezi sa predstojećom rekonstrukcijom i uselјenjem u novu zgradu Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na prijedlog rukovodstva Akademije da se dodatno podstakne razvoj Muzičko-pedagoško-teorijskog studijskog programa, sa smjerovima Opšta muzička pedagogija i Crkvena muzika i pojanje, načelnik Ćosić je izrazio spremnost Opštine da i finansijski podrži buduće studente ovog studijskog programa u vidu jednokratne novčane pomoći za studenete  upisane u 2020/21. akademsku godinu.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovolјstvo dobrom saradnjom, a v.d. dekana Maja Žuža je zahvalila načelniku Ćosiću na posjeti i dosadašnjoj pomoći Opštine razvoju Muzičke akademije.

Sastanku su prisustvovali i prorektor za  studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović i prodekan za umjetnički i naučno-istraživački rad Muzičke akademije prof. mr Bilјana Štaka.