Master kurs u okviru projekta ECOBIAS na Tehnološkom fakultetu

U okviru Erazmus+ projekta ,,Razvoj master kurikuluma iz ekološkog monitoringa i bioindikacija kopnenih voda na visokoškolskim ustanovama u regionu Zapadnog Balkana“ (ECOBIAS) na Tehnološkom fakultetu Zvornik, Studijski program Biologija, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće uspostavlјen drugi ciklus studija, master  (master courses).

Riječ je o kursu iz oblasti ekološkog monitoringa površinskih voda, a sve se realizuje u okviru Erazmus+ projekta iz oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (E+ KA2 CBHE).

Inače, cilј projekta je akreditacija 27 master i kurseva cjeloživotnog učenja iz oblasti ekološkog monitoringa površinskih voda, opremanje sedam laboratorija na Univerzitetima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i uspostavlјanje regionalne ECOBIAS akademske mreže.

Tehnološki fakultet Zvornik Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Studijski program Biologija, predstavlјa prof. dr Ljubica Vasilјević, koordinator, i Jovana Amović, administrator projekta.

Projektom koordinira  Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, a konzorcijum projekta čini ukupno 11 univerziteta iz pet zemalјa. U ovom pozivu su univerziteti iz Srbije prvi put aplicirali kao programski univerziteti (Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Nišu), sa univerzitetima iz Hrvatske (Sveučilište u Zagrebu) i Nјemačke (Universitaet Duisburg-Essen), a sa partnerskim univerzitetima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pored Univerziteta u Istočnom Sarajevu, partnerski univerziteti iz Bosne i Hercegovine su Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli, Internacionalni univerzitet u Travniku, te Univerzitet Donja Gorica iz Crne Gore.

Koordinator projekta je prof. dr Snežana Radulović, a administrator prof. dr Dušanka Cvijanović.

Više informacija o ovom projektu nalazi se na ovom linku https://www.ecobiaserasmus.com/.