Obilјežen Dan Ekonomskog fakulteta Brčko

Na Ekonomskom fakultetu Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu u petak, 8. novembra, upriličena je svečana dodjela diploma i promocija 57 diplomiranih ekonomista, jednog magistara ekonomskih nauka i pet mastera ekonomije.

Dekan Ekonomskog fakulteta Brčko prof dr Lazar Radovanović čestitao je diplomantima na uspjehu poručivši im da vrijednim radom i zauzimanjem za istinske vrijednosti, daju  doprinos društvenoj zajednici i na taj način budu najbolјi promoteri Fakulteta.

Od osnivanja na Fakultetu, u periodu od 1979. do danas, zvanje diplomiranog ekonomiste stekla su 1243 studenta. Zvanje mastera ekonomije steklo je 15 studenata, od 2014. do 2019. godine.

Odbranjena je 41 magistarska teza (od 2008. do 2019.) i 14 doktorskih disertacija (od osnivanja Fakulteta).

 

Održana Međunarodna naučna konferencija na Ekonomskom fakultetu u Brčkom

 

Ovogodišnje obilјežavanje Dana Ekonomskog fakulteta u Brčkom, tradicionalno je započelo održavanjem Šeste međunarodne naučne konferencije pod nazivom „Aktuelni problemi visokog obrazovanja, nauke i privrede Bosne i Herecegovine, te mogućnosti njihovog prevazilaženja“.

Na konferenciji, koja se ove godine održala u četvrtak, 7. novembra, učestvovali su autori iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, kao i nekoliko autrora iz Rusije.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom prof. dr Lazar Radovanović izrazio je zadovolјstvo što studenti Ekonomskog fakulteta učestvuju u radu konferencije.

„Naročito studenti master studija napišu radove koji se odnose na temu konferencije. Takođe, studenti i na drugi način učestvuju u organizaciji ovog događaja“, rekao je dekan Radovanović.

Cilј naučne onferencije je razmjena ideja, metoda i iskustava koje mogu da se primijene u širem području ekonomskog i društvenog života i usklađivanje studijskih programa visokog obrazovanja sa potrebama privrede.

Suorganizatori Konferencije su Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Elektrotehnički  i  Filozofski fakultet  Univerziteta  u Istočnom  Sarajevu,  Fakultet  za  hotelijerstvo  i  turizam Vrnjačka Banja, Ekonomski fakultet u Subotici, „Perm State Agro-Technological University Russia“, „Voronezh State Agricultural University Russia“, „Aleksandras Stulginskis University“, „Faculty of Economics and Management Lithuania“, „Selçuk University Konya-Turkey“ i „Shanghai Polytechnic University“.