Održan program obuke za studente

Centar za podršku studentima sa invaliditetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), u saradnji sa Uredom za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu (UNSA), 28. i 29. maja organizovali su Program obuke za studente.

Program obuke za studente jedna je u nizu aktivnosti u sklopu projekta „Visoko obrazovanje za sve“ (VO za SVE), koji je podržan od Ujedinjenih naroda kroz dugogodišnju inicijativu pod nazivom „Dijalog za budućnost“.

U obuci su učestvovali studenti Katedri za pedagogiju, psihologiju, sociologiju, matematiku i fiziku, kao i studenti sa Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prvog dana obuka je realizovana u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu. Studenti su učestvovali u radionicama „Poslovna komunikacija I i II“ i „Aktivno slušanje u međuljudskoj komunikaciji“.

Drugi dan obuke nastavljen je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem je održan okrugli sto na temu „Moje iskustvo studiranja“, gdje su studenti imali priliku da prezentuju svoja iskustva sa studentskih razmjena.

Studenti koji su učestvovali u programu obuke dobiće sertifikate za učešće na navedenim aktivnostima.