Raspisan Konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je Javni konkurs​ za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj za 2019. godinu.

Konkurs je raspisan iz sljedećih oblasti: studentsko organizovanje, međunarodna saradnja, organizacija međunarodnih studentskih skupova i susreta, uključivanje u međunarodne studentske asocijacije i učešće u zajedničkim aktivnostima, posjeta međunarodnim studentskim skupovima i susretima; stručni programi, tribine i predavanja, naučno-stručni radovi, projekti i elaborati od interesa za sistem visokoškolskog obrazovanja; sportske i kulturne aktivnosti i edukacija; studentski mediji i ostali projekti koji doprinose unapređenju studentskog rada i organizovanja, studentskog standarda, zastupanju interesa i prava studenata.

Pravo podnošenja prijave na Konkurs imaju studentska predstavnička tijela izabrana prema Zakonu o studentskom organizovanju, studentske organizacije registrovane kod nadležnih organa u skladu sa važećim zakonskim propisima i asocijacije studentskih organizacija.

NAPOMENA: Prijave na Konkurs onih studentskih organizacija koje nisu opravdale sredstva dodijeljena po prethodnom Konkursu za 2018. godinu neće se uzimati u razmatranje.

Komisija za izbor programa ili projekata izvršiće vrednovanje i rangiranje prijavljenih programa i projekata, na osnovu opštih kriterijuma utvrđenih Pravilnikom o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija. Programi i projekti će se finansirati maksimalno do 80 odsto njihove ukupne vrijednosti. Rok za podnošenje prijava sa potrebnim dokumentima je 30 dana od dana objavljivanja Konkursa.

Javni konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj za 2019. godinu dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske – na stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske po ovom konkursu izdvojiće 200.000,00 KM.

Izvor: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske