Održan sastanak Proširenog rektorskog kolegijuma

U srijedu, 22.05.2019. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), održan je sastanak Proširenog rektorskog kolegijuma.

Sastanku su prisustvovali: rektor prof. dr Stevo Pašalić, prorektori: prof. dr Dejan Bokonjić, prof. dr Vera Ćevriz Nišić, prof. mr Sandra Ivanović, generalni sekretar Ravijojla Đuričić, finansijski direktor mr Vera Macura, šef službe za finansijske i računovodstvene poslove Sretenka Ćosić, dekani organizacionih jedinica Univerziteta, i to: Ekonomskog fakulteta Brčko, prof. dr Srđan Lalić; Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, doc. dr Vesna Petrović; Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, prof. dr Dušan Jokanović; Filozofskog fakulteta Pale, prof. dr Draga Mastilović; Mašinskog fakulteta Istočno Sarajevo, prof. dr Milija Kraišnik; Medicinskog fakulteta Foča, prof. dr Milan Kulić; Pravnog fakulteta Pale, prof. dr Goran Marković; Pedagoškog fakulteta, prof. dr Dalibor Stević; Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Foča, prof. dr Vladislav Topalović; Tehnološkog fakulteta Zvornik, prof. dr Miladin Gligorić; Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale, prof. dr Borislav Cicović, Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, prof. mr Marko Musović, te prodekan za nastavu sa Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo, doc. dr Marko Gutalj; prodekan za nastavno istraživački rad Elektrotehničkog fakulteta, doc. dr Božidar Popović, prodekan za nastavu Fakulteta za proizvodnju i menadžment, prof. dr Obrad Spaić, prodekan za naučno istraživački rad i preduzetništvo Ekonomskog fakulteta Pale, prof. dr Marko Đogo kao i predsjednik Upravnog odbora, doc. dr Tijana Perović.

Članovi Proširenog kolegijuma informisani su o organizaciji proslave Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu koja će, nizom svečanosti, biti održana u petak, 24. Maja tekuće godine.

Razmatran je prijedlog školarine za akademsku 2019/20. godinu i konstatovano je da bi trebalo smanjiti visinu školarine za vanredne studente, te je dogovoreno da inicijativa bude upućena Senatu i Upravnom odboru Univerziteta na odlučivanje.

Od strane Finansijske i Pravne službe Rektorata Univerziteta prezentovane su informacije o načinu izvještavanja o finansijskom poslovanju Univerziteta i njegovih organizacionih jedinica počev od 2018. godine i kreiranju i vođenju kadrovske baze zaposlenih na Univerzitetu.

Na sjednici je dogovoreno da u narednom periodu bude organizovan tematski sastanak na kom će biti razmatrana tekuća pitanja i problemi u radu Univerziteta, a kojem će prisustvovati članovi Senata, Upravnog odbora i dekani fakulteta i akademija Univerziteta, a sve sa ciljem poboljšavanja kvaliteta studiranja i povećanja broja studenata na javnom Univerzitetu.