U Banjaluci održan sastanak konzoricijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS)

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 11. aprila održan je sastanak konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS). EUNORS mrežu, pored Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), čine Univerzitet u Banjoj Luci, Privredna komora Republike Srpske, Inovacioni centar Banja Luka i koordinator EUNORS -a Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske.

Sastanku konzorcijuma su u ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovali prof. dr Dragan Vujadinović i mr Milan Vukić sa Tehnološkog fakulteta, doc. dr Aleksandar Stjepanović sa Saobraćajnog fakulteta i dr Nenad Marković iz Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Teme sastanka odnosile su se na pregled urađenih aktivnosti u 2019. godini i plan aktivnosti EUNORS -a za ostatak godine, radni program COSME 2020-2021, izradu komunikacione strategije, unapređenje EUNORS veb stranice, snimanje zajedničkih video klipova o uspješnim pričama, radni program H2020 2020-2021 i obukama vezanih za Improve platformu, tematske i sektorske grupe. Dinamika aktivnosti je u potpunosti usaglašena između svih partnera i očekuje se ispunjenje svih programskih aktivnosti u toku 2019. godine.

Evropska mreža preduzetnišva Republike Srpske (EUNORS) predstavlja instrument podrške preduzećima kako bi se podstakao njihov razvoj i jača saradnja sa organizacijama iz Evropske Unije. Ova mreža ima za cilj objedinjavanje usluga pružanja praktičnih informacija i pomoći malim i srednjim preduzećima, informisanje i praktičnu pomoć pristupa Evropskim fondovima, informisanje o domaćim istraživačkim u naučno tehnološkim razvojnim mogućnostima, podizanje svijesti o značaju inovativnosti i mogućnostima transfera tehnologija i povećanja konkurentnosti.

Svoje aktivnosti institucije EUNORS mreže realizuju putem organizacije različitih poslovnih susreta, razvoja inovativnih potencijala, usluga transfera tehnologije, savjeta u području intelektualnog vlasništva, internacionalizacije poslovanja, vođenja baze poslovne saradnje i komercijalnih profila malih i srednjih preduzeća, baze tehnološke saradnje, kao i putem partnerstva u projektima Evropske unije.