Start / Fakulteti i Akademije / Potpredsjednica NSRS u posjeti Pravnom fakultetu

Potpredsjednica NSRS u posjeti Pravnom fakultetu

Dr Sonja Karadžić-Jovičević, narodni poslanik i potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske, posjetila je Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS).

U dužem sadržajnom razgovoru sa prof. dr Goranom Markovićem, dekanom fakulteta, i doc. dr Radislavom Lalom, prodekanom za nastavu, dr Sonja Karadžić-Jovičević je ponudila saradnju Pravnom fakultetu, koja bi se ogledala u organizovanju posjete studenata Pravnog fakulteta, kako sa Pala tako i iz Bijeljine, Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Uprava Pravnog fakulteta je prihvatila ovu ljubaznu ponudu, tako da će posjete biti upriličene u martu i maju mjesecu. Studenti će imati priliku da obiđu zgradu Narodne skupštine, da razgovaraju sa poslanicima i da slušaju predavanje o organizaciji i radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Predstavnici Pravnog fakulteta upoznali su potpredsjednicu Narodne skupštine Republike Srpske sa aktivnostima i rezultatima Pravnog fakulteta, i ponudili su saradnju Narodnoj skupštini Republike Srpske, posebno poslanicima iz istočnog dijela Republike Srpske, u postupku izrade zakona, naročito onih iz oblasti visokog obrazovanja. Na taj način, nastavnici i saradnici Pravnog fakulteta daće doprinos izgradnji i usavršavanju pravnog sistema Republike Srpske, naročito u onim segmentima koje najbolje poznaju.