Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu studentskih stipendija na prvom, drugom i trećem ciklusu studija za akademsku 2018/2019. godinu.

Ctudentima koji studiraju u Republici biće dodijelјeno hilјadu stipendija, kao i 70 onima koji studiraju u inostranstvu.
U kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa biće dodijelјeno 657 stipendija, a u kategoriji ostalih 309, studentima sa invaliditetom 15, a studentima prvog ciklusa studija sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama 19 stipendija.

Mjesečni iznos stipendije je 200 maraka, a za stipendiranje studenata u inostranstvu u budžetu je predviđeno 191.000 maraka i  stipendija se isplaćuju jednokratno.
Konkurs Ministarstva prosvjete i kulture biće otvoren narednih 20 dana a dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net), na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.
Ministarstvo prosvjete i kulture je objavilo novi Pravilnik o dodjeli studentskih stipenidija, kojim je propisano da studenti sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za njegu i pomoć drugog lica mogu konkurisati i kao studenti visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske.