Upis na doktorske studije iz Biomedicinskih nauka

Medicinski fakultet Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu objavio je konkurs za upis studenata na treći ciklus studija studijskog programa Biomedicinske nauke.

Uslov za upis je da kandidati imaju završene diplomske studijske prvog i drugog ciklusa sa najmanjom prosječnom ocjenom 8 na oba ciklusa i znanje jednog stranog jezika.

Rangiranje kandidata za upis na treći ciklus studija studijskog programa Biomedicinske nauke vršiće se na osnovu ukupnog broja ostvarenih ECTS bodova, prosječne ocjene tokom studija prvog i drugog ciklusa (po ovom kriterijumu moguće je ostvariti maksimalno 300 bodova) i ostvarenih rezultata na intervjuu za provjeru sklonosti i sposobnosti za bavljenje naučno istraživačkim radom sa analizom objavljenih radova (po ovom kriterijumu moguće je ostvariti maksimalno 30 bodova).

Maksimalan ukupan broj bodova koji kandidat može ostvariti po oba kriterijuma je 330. U slučaju istog ukupnog broja bodova prednost ima kandidat sa boljim rezultatom na intervjuu za provjeru sklonosti i sposobnosti za naučno istraživački rad.

Konkurs za prijavu kandidata otvoren je do 30.11.2018. godine ( Konkurs objavljen 09.11.2018. godine, u dnevnom listu Euro Blic ).

Tekst konkursa preuzmite u prilogu.

Konkurs za upis na doktorske studije