Sajam francuskih univerziteta 7. novembra u Sarajevu

Francuska ambasada i Campus France u Bosni i Hercegovini po peti put organizuju Sajam francuskih univerziteta koji će biti održan u srijedu, 7. novembra, od 10 do 15 časova na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Sajam je prilika da studenti upoznaju brojne francuske univerzitete, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se: Sciences Po, Université de Poitiers, Université d’Artois, Državni institut za primjenjene nauke Rouen Université Claude Bernard Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, CESI Inžinjerska škola, Epitech Balkans, ESC Troyes visoka škola, ESFAM franfona škola za administraciju i menadžment, MGEL studentsko osiguranje, Ambassade de France en Bosnie-Herzégovine / Francuska ambasada u BiH, Campus France Bosnie-Herzegovine, Institut français de Bosnie-Herzégovine/ Francuski institut u BiH.

Tokom sajma francuskih univerziteta ujedno će biti otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2019/20. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.