Odluka o broju redovnih studenata

U Službenom glasniku Republike Srpske objavlјena je Odluka o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2018/19. godini na javnim visokoškolskim ustanovama u RS.

Odlukom Vlade RS,  utvrđen je upis 4.701 studenta na prvu godinu prvog ciklusa studija.

Od tog broja, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, planirano je da se upiše 1.955 redovnih studenta. Kako je navedeno, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, za 965 studenata predviđeno je da se školovanje finansira iz budžeta, dok je za 990 studenata predviđeno da sufinansiraju svoje školovanje.

Vlada  je odlučila da se na prvu godinu drugog ciklusa studija u RS upiše 1.325 studenata. Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, planiran je upis 535 redovnih studenata, od čega će se školovanje 26 studenata finansirati iz budžeta, a za 509 studenata je predviđeno da sufinansiraju svoje školovanje.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu odrediće svojim aktom broj studenata koji sami finansiraju svoje školovanje, kao i broj studenata stranih državlјana i vandrednih studenata, u skladu sa kadrovskim i materijalno – tehničkim uslovima.

Odluku o broju redovnih studenata možete pogledati оvdje.