Saradnja Ekonomskog fakulteta Pale i Turističke organizacije Istočno Sarajevo

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Turističke organizacije Istočno Sarajevo danas su na Ekonomskom fakultetu u Palama potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Vršilac dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta doc. dr Marko Đogo rekao je da je turizam perspektivna grana koja još nije dovolјno razvijena.

“Imamo studijski program Turizam i hotelijerstvo i naša želјa je da se aktivnije uklјučimo u razvoj turizma u našoj regiji i zemlјi. Turistička organizacija je nosilac razvoja turizma na području Grada, ali postoji svakako prostor da se Grad Istočno Sarajevo dodatno afirmiše i turistička ponuda obogati”, istakao je Đogo.

Takođe, v.d. dekana doc. dr Marko Đogo naglasio je da su na Ekonomskom fakultetu posebno zainteresovani da studenti stiču praksu tokom studiranja, te da je saradnja sa Turističkom organizacijom od velike koristi.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić naglasio je da je primarni cilј sporazuma da se povežu lјudi koji se bave strukom i naukom kako bi dodatno doprinijeli razvoju turizma ovoga kraja.

“Potpisali smo protokolarnu saradnju sa Ekonomskim fakultetom koji ima studijski program turizam i hotelijerstvo. Smatramo da putem stručnog usavršavanja i studija možemo dodatno doprinijeti razvoju važne grane privrede, a posebno Grada Istočno Sarajevo”, dodao je Tošić.

Sporazum definiše sve vidove saradnje između Turističke organizacije Istočno Sarajevo i Ekonomskog fakulteta u naučnoistraživačkoj, stručnoj i obrazovnoj djelatnosti.