Objavljena konačna rang-lista stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Fond „Dr Milan Jelić” objavilo je konačnu rang-listu studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu koji u akademskoj 2018/2019. godini mogu da računaju na stipendiju Fonda.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj odnosno BiH dodijeljeno je ukupno 75 stipendija za akademsku 2018/2019. godinu u mjesečnom iznosu od 400 KM za devet mjeseci studija, dok je za studente na inostranim visokoškolskim ustanovama dodijeljeno ukupno 46 stipendija. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500 KM i 800 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Dobitnici stipendije Fonda „Dr Milan Jelić” u kategoriji inostranih studenata prvog ciklusa studija za tekuću akademsku godinu uspješni su studenti prestižnih univerziteta, Massacchusetts Institute of Technology University i Prvi moskovski državni medicinski univerzitet.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je 14 godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000 KM, dok je studentima trećeg ciklusa studija dodijeljeno osam godišnjih stipendija u iznosu od po 10.000 KM za tekuću akademsku godinu.

Dobitnici stipendija drugog i trećeg ciklusa studija uspješni su studenti prestižnih svjetskih univerziteta kao što su University of Mannheim i University of Würzburg.

Naredni konkurs za dodjelu stipendija studentima II i III ciklusa studija za akademsku 2018/2019. godinu biće objavljen u maju 2019. godine.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija „Dr Milan Jelić” dodijeljeno je više od 2.052 godišnjih stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu većem od 9,99 miliona KM. Godišnji grant za dodjelu stipendija najuspješnijim studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić” iznosi 750.000,00KM.

Konačnu rang-listu studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija možete pogledati ovdje.