Promovisana 12. generacija diplomaca

U petak, 31. maja, na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) održana je promocija diplomiranih studenata i tom prilikom je uručeno ukupno 88 diploma, od čega 81 diploma diplomiranim ekonomistima, te 7 diploma magistrima i masterima ekonomije.

Dekan Fakulteta poeslovne ekonomije Bijeljina, doc. dr Vesna Petrović je najprije pozdravila sve prisutne, uvažene goste, drage prijatelje i saradnike našeg Fakulteta, zaposlene, kao i sve diplomce i njihove goste. Izrazila je izuzetno zadovoljstvo što je veliki broj naših diplomiranih ekonomista odmah nakon diplomiranja pronašao posao ili počeo da odrađuje pripravnički staž, te da je anketa pokazala da je oko 50% naših diplomiranih studenata pronašlo zaposlenje. Dodala je da posebno zadovoljstvo osjeća zbog toga što su neki od njih na osnovu preporuke Fakulteta i dobrih rezultata prilikom odrađivanja studentske prakse uspješno započeli svoju poslovnu karijeru.

Rekla je i da je misija ovog Fakulteta da bude stožer razvoja ekonomske misli kroz njenu primjenu na ovom području i šire, kroz razvoj kreativnih i motivacionih ideja kod mladih ljudi, te da nam je želja da mlade ljude motivišemo da razvijaju sopstveni biznis, da sami stvaraju poslovne prilike, i sami kreiraju svoje poslovno okruženje.

U dirljivom govoru našim diplomcima je, između ostalog, poručila i sljedeće: „Zakoračili ste u novu fazu života, i ja kao dekan od srca želim da vam poželim sve najbolje u nastavku vaše karijere, da sav vaš trud i zalaganje krunišete uspjehom, da ostvarite svoje ambicije, da se borite, da napredujete, da vjerujete u sebe. Želim da ovaj period koji je ostao iza vas pamtite po dobru, da on bude kao svjetlost koju ćete uvijek vidjeti gdje god da idete, kao prekrasno sjećanje kojem ćete se uvijek rado vraćati, kao nezaboravno iskustvo koje će vas svuda pratiti. Sada kad stojite na prekretnici vašeg života želim da vam kažem da su vam vrata ovog Fakulteta uvijek otvorena, da ste nam uvijek dobrodošli kao najdraži gosti i da se iskreno nadamo da ćete nam svojim uspjesima pričinjavati neizmjernu radost, da ćete svoje uspjehe dijeliti sa nama, jer sad, u vrijeme rastanka, želim da vam naglasim da je ovo vaš drugi dom, nemojte nas zaboraviti.“

Takođe, na ovoj svečanosti su uručene i zahvalnice za odličnu saradnju i doprinos radu Fakulteta sljedećim poslovnim partnerima:
1) ODSJEKU ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ I EVROPSKE INTEGRACIJE GRADSKE UPRAVE GRADA BIJELjINA;
2) JU ZAVOD ZA ZAPOŠLjAVANjE REPUBLIKE SRPSKE, FILIJALA BIJELjINA;
3) ASA OSIGURANjU;
4) DRINA OSIGURANjU;
5) DUNAV OSIGURANjU;
6) UNIKREDIT BANCI D.D. MOSTAR

Ovom prilikom su uručene i plakete najboljim studentima Fakulteta od prve do četvrte godine studija, kao i najboljem studentu u promociji, te najboljim studentima master studija. Nagrađeni su sljedeći studenti:
1. KATARINA PAVLOVIĆ, NAJBOLjI STUDENT PRVE GODINE STUDIJA, PROSJEK OCJENA 10.00
2. KRISTINA KOPRIVICA, NAJBOLjI STUDENT TREĆE GODINE STUDIJA, PROSJEK 9.79
4. NAJBOLjI STUDENT U PROMOCIJI DIPLOMA, NEMANjA KERANOVIĆ, PROSJEK OCJENA 9.58
5. NAJBOLjI STUDENTI MASTER STUDIJA:
– DRAGANA SIMIĆ, PROSJEK 10.00
– DRAGANA HAJDAREVIĆ, PROSJEK 10.00
– RADE BOŽIĆ, PROSJEK 10.00

Ovom događaju, pored predstavnika akademske zajednice, profesora i saradnika našeg Fakulteta prisustvovali su i dekani, prodekani i predstavnici drugih fakulteta našeg Univerziteta, predstavnici javnih ustanova, kao i predstavnici realnog sektora sa kojima Fakultet ima izuzetnu saradnju.

Pored dekana Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, prisutnima su se obratili, jako poučnim, ali i emotivnim govorima i prof. dr Budimir Stakić, prof. dr Dragutin Mirović, u ime dobitnika zahvalnica za uspješnu saradnju, gospodin Siniša Kajmaković, te u ime studenata dobitnika plaketa, Katarina Pavlović.

Nakon dodjele diploma uslijedilo je zajedničko fotografisanje.