UIS na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu

Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedan je od izlagača na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” koji se održava na Novosadskom sajmu od 7. do 9. marta.

Na zajedničkom štandu Republike Srpske, Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstavlja svoju akademsku ponudu studijskih programa sva tri ciklusa studija za upis u narednu 2019/20. godinu.

Svi zainteresovani za studiranje u Republici Srpskoj i našem Univerzitetu imaju priliku da na vrijeme prikupe podatke o studijskim programima, uslovima upisa i prijemnim ispitima.

Cilj Novosadskog sajma jeste promocija obrazovanja za sve uzraste i afirmacija doživotnog učenja. To je mjesto gdje pojedinci, institucije i organizacije ukazuju na novosti u obrazovanju.

Ovogodišnji sajam čini 80 učesnika, među kojima je 50 visokoobrazovanih institucija iz regiona i inostranstva.

Predstavljanje oba javna univerziteta iz Republike Srpske na ovom sajmu omogućilo je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Otvaranju Sajma ispred Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovao je prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Siniša Berjan.