Najava: U petak finale takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

U organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske u petak će u Istočnom Sarajevu biti održano 12. takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpkoj 2018. godine.

Šest ekipa inovatora, od ukupno 27 prijavljenih iz Republike Srpske, uvjerile su stručni žiri da je njihova inovacija zaslužila ulazak u finale takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju.

Takmičenje je počelo u martu promocijama u osam gradova Republike Srpske: Banjoj Luci, Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Trebinju, kojima su prisustvovali inovatori i oni koji žele da se bave inovatorstvom.

Kroz takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju za 11 godina prošla su ukupno 273 tima u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala i nagrađeno ukupno 86 timova u vrijednosti od 389.000,00 KM.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju predstavlja rezultat saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske. Cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Finale Takmičenja održava se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa početkom u 12 časova.

Izvor: Ministarstvo nauke i tehnologije Vlade Republike Srpske