Počeo drugi ciklus LLL kurseva u okviru CULTURWB projekta

Na Ekonomskom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu počelo je izvođenje nastave na kursevima cjeloživotnog učenja u okviru projekta CULTURWB (Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu na Zapadnom Balkanu – izgradnja kompetencija za menadžment baština i kulturnog turizma).

Cilj ovih kurseva jeste razvoj kompetencije ljudi koji se bave oblastima kulturnog turizma. Akcenat je na tome kako razviti vještine, znanja i sposobnosti u oblasti nasljeđa i upravljanja kulturnim turizmom.

Predavači na kursevima su prof. dr Branislav Mašić, prof. dr Mladen Rebić, doc. dr Dragan Vojinović, dr Dajana Vukojević , mr Nenad Marković, mr Nemanja Šarenac i prof. dr Drago Vuković

Ovo je drugi ciklus kurseva koji se održavaju u okviru projekta CULTURWB. Kursevi su besplatni i stipendirani su od strane EU.

Projekat CULTURWB jedan je od Erasmus+ projekta, osmišljen u okviru saradnje EU i zemalja regiona, koji ima za cilj jačanje sposobnosti u visokom obrazovanju. CULTURWB u fokus stavlja kulturni turizam kao posebnu oblast turizma koja se bavi dubokim kulturološkim iskustvom pojedinca bilo na estetskom, intelektualnom, emocionalnom ili psihološkom nivou.

Svečana dodjela certifikata biće upriličena u decembru 2018. godine.