Međunarodni bogoslovski skup u Istočnom Sarajevu

U Istočnom Sarajevu danas će početi međunarodni naučni bogoslovski skup pod nazivom “Sveti Jovan Zlatousti danas” koji će trajati do 20. oktobra, najavljeno je iz Mitropolije dabrobosanske.

Organizatori su Mitropolija dabrobosanska i Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Vasilija Ostroškog Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a povod za organizovanje simpozijuma je 1610 godina od upokojenja Svetog Jovana Zlatoustog.

Naučni odbor skupa čine Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Njegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej, akademici Branko Letić i Predrag Puzović i prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić.

Simpozijum će biti održan danas u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa početkom u 18.00 časova.

Skup će biti realizovan u šest sesija, prezentacija zaključaka predviđena je za 20. oktobar u 17.45 časova, dok je zatvaranje planirano za 18.30 časova.

U nedjelju, 21. oktobra, u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu biće služena Sveta arhijerejska liturgija u 9.00 časova.