Studenti Saobraćajnog fakulteta u Doboju nižu učešćа na međunarodnim konferencijama

Studenti Saobraćajnog fakulteta u Doboju Univerziteta u Istočnom Sarajevu ponovo su pokazali veliko interesovanje za učešće na međunarodnim konferencijama. Ovaj put riječ je o drugoj Međunarodnoj konferenciji „International Conference on Management, Engineering and Environment“ – ICMNEE 2018. održanoj u Beogradu – Obrenovac.

Međunarodna konferencija ICMNEE 2018, pružila je autorima širok spektar tematskih oblasti, među kojima su studenti Saobraćajnog fakulteta pronašli sebi odgovarajuće, i time pokazali spremnost i zainteresovanost za naučno istraživački rad.

Uz podršku prof. dr Marka Vasiljevića i doc. dr Željka Stevića, zajedno s još dva zaposlena asistenta Mirkom Stojčićem i Dunjom Radović, koji su takođe prezentovali naučne radove, učešće su uzele četiri studentice I ciklusa studija, smjera logistika, i jedna studentica I ciklusa studija, smjera drumski i gradski saobraćaj.

Predstavljeno je sedam naučnih radova, iz oblasti logistike, logističkog kontrolinga, saobraćajnih terminala, teorije saobraćajnih tokova i kapaciteta saobraćajnica, te vještačke inteligencije, koji su proistekli iz diplomskih radova i istraživanja u okviru studiranja na samom fakultetu.

Radovi koji su prezentovani ostali su primjećeni od strane vrlo eminentnih naučnika i profesora sa raznih visokoškolskih ustanova iz okruženja, koji su pohvalili rad i zalaganje mladih studentica, ali i profesore i asistente koji im pružaju pomoć u njihovom daljem stručnom i naučnom usavršavanju.

Učešćem na Konferenciji, studentima je pružena prilika da kroz interaktivnu diskusiju razmjene ideje, znanja i iskustva u cilju ličnog razvoja, kao i mogućnosti za dalju saradnju sa kolegama.