​Објављена прелиминарна ранг-листа стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Фонд „Др Милан Јелић”, објавило је прелиминарну ранг-листу студената I, II и III циклуса студија за 2018/2019. академску годину.

На конкурс за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској и високошколским установама у иностранству за академску 2018/2019. годину пристигло је укупно 371 пријава за сва три циклуса студија од чега је 339 пријавa задовољило услове прописане Конкурсом.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС односно БиХ, према прелиминарној ранг-листи, биће додијељено укупно 75 стипендија за академску 2018/2019. годину у мјесечном износу од 400 КМ за девет мјесеци студија, док ће за студенте на иностраним високошколским установама бити додијељено укупно 45 стипендија. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у републици Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500,00 КМ, и 800,00 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно 36 примљене пријаве, биће додијељено 12 годишњих стипендија у износу од по 5.000,00КМ, док ће студентима трећег циклуса студија бити додијељено седам годишњих стипендија, од укупно 44 примљених пријава студената трећег циклуса студија, у износу од по 10.000,00 КМ за текућу академску годину.

Прелиминарну ранг-листу студената првог циклуса студија можете преузети у pdf формату овдје.

Прелиминарну ранг-листу студената другог и трећег циклуса студија можете преузети у pdf формату овдје.

Сви студенти који су конкурисали за додјелу стипендије имају право приговора Комисији на прелиминарну ранг-листу до 29. јануара 2019. године. Приговори се могу поднијети путем е-mail адресе Фонда: fondmilanjelic@mnk.vladars.net или путем поште на адресу: Трг Републике Српске бр. 1, 78 000 Бања Лука. Детаљнији информације можете добити путем наведене е-mail адресе, као и на контакт телефон: 051/338-915.

Више информација на сајту https://www.fondmilanjelic.org/.