Студент Факултета физичког васпитања и спорта свјетски шампион

Студент Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву џудиста Немања Мајдов, репрезентативац Србије и двоструки јуниорски првак Европе, постао је првак свијета у конкуренцији до 90 килограма на шампионату у Будимпешти.

Немања Мајдов и његов брат Стефан редовни су студенти првог циклуса студија Факултета физичког васпитања и спорта, а њихов отац Љубиша, који им је лични тренер и ослонац како у спорту, тако и у животу и школовању, стекао је диплому магистра спорта на овом Факултету.

Декан Факултета физичког васпитања и спорта проф. др Борислав Цицовић истакао је да је изузетно поносан на Немању и успјех који је засигурно историјски значајан како за њега лично, Србију, тако и за овај Факултет.

„Мајдови заједно и тимски корачају кроз вријеме и нижу побједе. Немањино злато биће најсјајније у нашој богатој збирци медаља“, поручио је декан Цицовић, напомињући да је новим успјехом још једном исписао најљепше спортске странице.

Немања Мајдов је на свјетском шампионату у Будимпешти, у дану који се слободно може назвати и антологијским, кроз седам мечева и исто толико побједа освојио титулу свјетског шампиона.

У борби за најсјајније одличје,  Мајдов је показао да је борац свјетске класе и тако ушао у историју српског спорта као први и за сада једини сениорски шампион свијета.