Посланик Данијела Мрда посјетила Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву

Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву данас је посјетила посланик у Народној скупштини Републике Српске Данијела Мрда, која је и предсједник Одбора за образовање, науку, културу и информисање.

На састанку у Ректорату било је ријечи о новом Закону о високом образовању, правцима развоја Универзитета у Источном Сарајеву, као и о оцјени квалитета рада Универзитета.

Ректорски тим предвођен ректором проф. др Радославом Грујићем упознао је госпођу Мрду са ставовима УИС-а које заступају чланови Радне групе за израду новог Закона о високом образовању, као и о томе да је буџет Универзитета за 2017. годину стабилан.

Једна од тема састанка била је и упис студената у академску 2017/18. годину, те је госпођа Мрда упозната са бројем уписаних студената у првом уписном року, као и да се очекује да ће након другог уписног рока на Универзитет у Источном Сарајеву бити уписан исти број студената као и прошле године. Наставни процес ће се организовати на свим студијским програмима на којима су уписани студенти, без обзира на број уписаних.

Госпођа Мрда је истакла да, и као посланик и као предсједник Одбора за образовање, науку, културу и информисање, даје пуну подршку руководству Универзитета у Источном Сарајеву када је у питању нови Закон о високом образовању и истакла да ће у свим тијелима заступати интерес УИС-а.

Напомињући да подржава настојања руководства Универзитета да ојача властити наставни кадар, госпођа Мрда је истакла да Универзитет у Источном Сарајеву има изузетно велики значај за источни дио Републике Српске, као и за Српску у цјелини.

Састанку су присуствовали проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Перица Гојковић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић и финансијски директор мр Вера Мацура.