Размјена професора и студената УИС-а и Државног пољопривредног универзитета из Вороњежа

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић угостио је делегацију Државног пољопривредног универзитета из Вороњежа у Русији, ректора проф. др Бухтјаров Николаи Ивановича и проректора за међународну сарадњу овог Универзитета проф. др Јурија Некрасова са сарадницима.

На састанку одржаном 25. маја у Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву разговарало се о конкретним активностима везано за раније договорене узајамне посјете професора и студената двају универзитета. Наиме, 60 професора и студената четири факултета нашег Универзитета – Пољопривредног, Технолошког, Филозофског и Економског факултета Брчко, ће у периоду од 15. до 30. јуна боравити у Русији ради стручног усавршавања. Професори и студенти Државног пољопривредног универзитета из Вороњежа посјетиће УИС од 4. до 13. јула. Током узајамних посјета биће организована теоријска и практична настава на оба универзитета, као и радионице за наставно особље и за студенте.

На састанку је било ријечи и о организовању заједничких докторских студија двају универзитета, научних скупова, публиковању радова, као и о успостављању српско-руског центра за трансфер технологије.

Осим ректора Грујића, састанку су присуствовали и проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић, проректор за наставу проф. др Ранко Божичковић и декан Пољопривредног факултета УИС-а проф. др Весна Милић са сарадницима.