Ректор УИС-а угостио професора Дермота Кахлана са Универзитета у Лимерику

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић угостио је данас професора Дермота Кахлана (Dermot Coughlan) са Универзитета у Лимерику (University of Limerick, Ireland).

Повод је био мониторинг Еразмус + пројекта „Qualifications Framework as Platform for the development  of learning outcomes based curriculum“ (QFP) који је данас одржан у Ректорату УИС-а.

Професор Кахлан представник је Универзитета у Лимерику који је главни координатор QFP пројекта чији је циљ израда модела обуке за прогнозирање и идентификовање потребе тржишта рада у подручју квалификација, како би се осигурало лако мапирање квалификација на европском простору.

Ректор Грујић изразио је задовољство јер је Универзитет у Источном Сарајеву дио овог пројекта и предложио и друге видове сарадње између УИС-а и Универзитета у Лимерику.

Састанку у Ректорату присуствовали су и проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, директор Еразмус + канцеларије у БиХ Суад Мухибић и директор Свјетског универзитетског сервиса за БиХ (СУСБИХ) Харис Мухић.