Студенти Правног факултета УИС-а на међународној конференцији „Бимун 2017“ у Београду

На тринаестој међународној конференцији Belgrade International Model United Nation /BIMUN/, одржаној од 15. до 19. марта у Београду, учествовале су и двије студенткиње Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

На конференцији одржаној у згради Народне скупштине Србије и просторијама Привредне коморе учествовало је око 250 студената из десетак држава.

Правни факултет УИС-а представљале су Милкица Михојлић и Бранислава Петковић, студенткиње Одјељења у Бијељини.

BIMUN је међународна конференција студената који учествују у симулацијама рада Уједињених нација и дио је глобалног програма „Модел УН“ који се проводи у 80 земаља свијета. Циљ је да се млади људи упознају са актуелним свјетским проблемима, дискутују о њима и проналазе потенцијална рјешења, те тако усавршавају своје говорничке и преговарачке вјештине.

Студенткиње нашег Правног факултета представљале су Уругвај у Савјету безбједности, односно Швајцарску у Економском и социјалном савјету и успјешно одговориле изазовима и задацима са којима су се суочавале у току конференције.

Милкица Михојлић и Бранислава Петковић биле су једини представници Босне и Херцеговине, односно Републике Српске, на овој престижној међународној конференцији, те су имале утолико већу част и обавезу да на најбољи начин представе своју земљу.

Студенткиње су оцијениле да им је учешће на конференцији BIMUN значајно проширило видике, донијело нова знања и корисна искуства. Истичу да је најзанимљивија била размјена искустава са студентима иностраних факултета, прије свега Универзитета Колумбија из Њујорка, те упоређивање стилова и начина студирања.