Студенти и професори студијског програма Шумарство обиљежили Свјетски дан шума

Богатим културно-умјетничким програмом студенти и професори студијског програма Шумарство у Власеници, који дјелује у оквиру Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, обиљежили су Свјетски дан шума.

Декан Пољоприведног факултета у Источном Сарајеву проф. др Весна Милић поручила је да факултет у Власеници образује квалитетне и продуктивне кадрове, те да у наредној академској години очекује боље резултате уписа у поређењу са претходном јер је велики број дипломираних инжењера шумарства нашао посао у газдинствима.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да су резултати које је постигао факултет у Власеници у протеклих пет година показали сву оправданост формирања те високошколске установе.

Краљевић је поручио да у скорој будућности очекује изградњу студентског дома, као и да ће ускоро бити постављено и огледно поље гдје ће праксу обављати студенти, као и ученици средње школе – шумарске струке.

Према његовим ријечима, локална заједница ће наставити да улаже у знање и образовање, а осим шумарског смјера ове године ће бити уведен и смјер дрвопрерада.

Гости свечаности оджане у Власеници поводом обиљежавања 21. марта, Свјетског дана шума, били су чланови Културно-умјетничког друштва “Свети Сава” и ученици Средњошколског центра “Милорад Влачић” из Власенице, који су извели пригодан програм.

Манифестација је ове године имала и хуманитарни карактер јер су студенти организовали и пратећа спортска такмичења, а средства прикупљена од пријављених екипа и такмичара намијењена су за лијечење студенткиње Снежане Пухало из Калиновика.